Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de UniuneaEuropeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro
 

Proiect SAFIR
Despre proiect
Obiective
Grup tinta
Activitati
Rezultate
Achizitii

Informare si consiliere
Despre
Documente utile
Medierea muncii
Antreprenoriat
Formare profesionala
Clubul Intreprinzatorilor
Contact

" S.A.F.I.R. - Servicii de Asistenta, Formare si Informare pentru Reintegrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Hunedoara"Beneficiar: CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE HUNEDOARA
Partener: TEAM CONSULTING SRL DEVAIn perioada 01 noiembrie 2010 - 30 aprilie 2012, Camera de Comert si Industrie Hunedoara si SC Team Consulting SRL Deva vor implementa proiectul " S.A.F.I.R. - Servicii de Asistenta, Formare si Informare pentru Reintegrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Hunedoara" cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Obiectivul general al proiectului il constituie Facilitarea integrarii pe piata muncii si a ocuparii formale a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor de lunga durata tineri si a somerilor de lunga durata adulti din judetul Hunedoara.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
O.S.1 imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor de lunga durata tineri si a somerilor de lunga durata adulti din Deva, Simeria, Hunedoara si Valea Jiului prin elaborarea si implementarea de planuri de actiune individualizate, furnizarea de asistenta pentru cautarea unui loc de munca, servicii de orientare si formare pe durata implementarii proiectului.
O.S.2 Cresterea gradului de ocupare pe durata implementarii proiectului, la 120 de persoane din rĂ¢ndul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor de lunga durata tineri si a somerilor de lunga durata adulti din judetul Hunedoara, prin corelarea aptitudinilor individuale, a educatiei si a potentialului de munca cu oportunitatile de pe piata locala a muncii.


Prin atingerea acestor obiective, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, somerii de lunga durata tineri si somerii de lunga durata adulti, vor avea urmatoarele beneficii: vor: stii unde sa caute informatii despre piata locala a muncii, vor avea planuri de actiune individualizate pentru a le facilita drumul catre un loc de munca sustenabil, se vor cunoaste mai bine pe sine prin evaluarile realizate, vor avea mai multa incredere in sine prin serviciile de consiliere si orientare profesionala, vor obtine noi calificari in meserii solicitate pe piata muncii, vor cunoaste etapele necesare demararii unei afaceri, vor avea competente in managementul afacerilor.

Consideram ca prezentul proiect ofera o oportunitate de dezvoltare a resurselor umane din judetul Hunedoara, cel mai afectat de criza si cu una din cele mai ridicate rate ale somajului.

Proiectul este relevant fata de nevoile specifice ale grupurilor tinta prin:serviciile de consiliere si de instruire furnizate prin proiect, membri grupului tinta isi vor dezvolta noi abilitati si competente, crescandu-le gradul de angajabilitate.Totodata vor fi sprijiniti pentru dezvoltarea personala adaptata la nevoile pietei locale a muncii.

Prin serviciile asigurate prin proiect se va contribui la cresterea increderii in sine a somerilor intr-o perioada afectata de concedieri si de criza economica in general. In prezent nu exista o oferta identificata, actualizata si structurata de oportunitati de dezvoltare a economiei judetului dar analizand ofertele de locuri de munca am identificat ca si nevoie pe piata muncii formarea in meserii specifice vanzarilor.

De asemenea se face de multe ori instruire de dragul instruirii, fara a avea identificata clar scopul si modul de aplicabilitate a noilor competente, cunostinte sau deprinderi dobindite. Analizele au demonstrat nevoia implementarii masurilor active si preventive de sustinere a ocuparii.

Criza economica poate accentua schimbarile, iar finantarea acestui proiect prin FSE poate ajuta, de exemplu, prin formarea profesionala a persoanelor in cautarea unui loc de munca, astfel incat sa fie capabili sa se orienteze catre sectoare in care exista o cerere mai mare de forta de munca.


Continutul acestui site nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala
a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
SAFIR - 2011