Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de UniuneaEuropeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro
 

Proiect SAFIR
Despre proiect
Obiective
Grup tinta
Activitati
Rezultate
Achizitii

Informare si consiliere
Despre
Documente utile
Medierea muncii
Antreprenoriat
Formare profesionala
Clubul Intreprinzatorilor
Contact


Serviciile de informare si consiliere profesionala sunt derulate in cadrul Activitatii 2. Furnizarea serviciilor de informare si consiliere profesionala individuala si/sau in grup, care se deruleaza in perioada 01.01.2011 - 30.04.2012, in cadrul Centrului de furnizare de servicii de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii, acreditat de AJOFM Hunedoara prin Decizia Directorului executiv nr. 14/21.01.2011.

Pentru furnizarea serviciilor din cadrul proiectului catre grupul tinta a fost inregistrata Camera de Comert si Industrie Hunedoara in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, ca operator de date cu caracter personal, sub nr. 18629.


Acest numar va fi mentionat pe orice act prin care datele cu caracter personal sunt colectate, stocate sau dezvaluite, numai in cadrul prelucrarii de date efectuate in scopul declarat. in cadrul activitatilor de informare si consiliere profesionala se urmareste o apropriere intre grupul tinta si expertii proiectului, printr-o comunicare eficienta si realizarea unei relatii stabile intre ei, in scopul incurajarii autonomiei si cresterii gradului de motivare a somerilor, dezvoltarea increderii in sine, astfel incat acestia sa se implice activ in rezolvarea problemelor personale, asumandu-si responsabilitatea luarii unor decizii in plan profesional.

Vor fi stabilite trasee profesionale individuale si vor fi aplicate teste de evaluare aptitudinala in vederea orientarii profesionale a somerilor. Acestia sunt informati cu privire la evolutia pietei muncii si evolutia ocupatiilor, posibilitatile de instruire, modalitati de initiere a unei afaceri.

De asemenea, primesc informatii referitoare la locurile de munca vacante si despre conditiile de ocupare a posturilor.

Pentru a beneficia de servicii integrate in cadrul proiectului, le sunt prezentate oportunitatile de participare gratuita la serviciile de mediere a muncii si consiliere in initierea unei afaceri, care se desfasoara in cadrul activitatilor proiectului. somerii din grupul tinta sunt informati cu privire la cursurile gratuite care sunt organizate in cadrul proiectului, pentru dobandirea de noi competente.
Le sunt prezentate si posibilitatile de urmare a unui curs de formare profesionala extern si li se comunica lista furnizorilor de formare pentru adulti autorizati din judetul Hunedoara si cursurile pe care acestia le organizeaza.

Pentru fiecare participant la activitatea de informare si consiliere profesionala se intocmesc fise individuale de consiliere si se stabilesc trasee profesionale individuale.

Fiecarui participant i se aplica un test de evaluare aptitudinala care este interpretat de catre partenerul proiectului, prin care sunt puse in evidenta aptitudinile profesionale si potentialul propriu de dezvoltare al fiecarui participant. Dupa aplicarea testului, i se comunica beneficiarului, rezultatul (diagnosticul) care se refera la:
- stabilirea tipului de formare profesionala necesar
- identificarea intereselor personale in cariera profesionala, afland ce ocupatii se potrivesc mai bine.

Daca pe piata fortei de munca au fost identificate locuri de munca vacante corespunzatoare ocupatiilor ce reies din evaluarea aptitudinala, fiecare somer este orientat catre aceste locuri de munca, fiind informat despre conditiile de ocupare si urmand sa participe la o instruire specializata in vederea participarii la un interviu.

Pentru buna derulare a acestei activitati, au fost proiectate baze de date pentru evidenta locurilor de munca vacante, a conditiilor specifice posturilor, precum si valabilitatea ofertelor.

Acestea sunt actualizate saptamanal de catre cei doi consilieri orientare privind cariera, prin consultarea site-urilor specializate in oferte de munca, prin accesarea informatiilor din ziarele locale din paginile de publicitate si prin accesarea site-ului AJOFM Hunedoara si sunt publicate pe site-ul proiectului in sectiunea Locuri de munca.


Continutul acestui site nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala
a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
SAFIR - 2011