Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de UniuneaEuropeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro
 

Proiect SAFIR
Despre proiect
Obiective
Grup tinta
Activitati
Rezultate
Achizitii

Informare si consiliere
Despre
Documente utile
Medierea muncii
Antreprenoriat
Formare profesionala
Clubul Intreprinzatorilor
Contact


Serviciile de mediere a muncii sunt derulate in cadrul Activitatii 3. Furnizarea serviciilor de mediere, inclusiv realizarea planurilor individuale de mediere si organizarea burselor de locuri de munca, care se deruleaza in perioada 01.01.2011 – 30.04.2012, in cadrul Centrului de furnizare de servicii de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii, acreditat de AJOFM Hunedoara prin Decizia Directorului executiv nr. 14/21.01.2011.

Grupul tinta este instruit in metode si tehnici de cautarea a unui loc de munca si prezentarea la interviuri in vederea ocuparii si este in permanenta informat despre conditiile de ocupare a locurilor de munca vacante existente pe piata muncii si care se potrivesc cu ocupatiile recomandate.

Aceasta instruire se bazeaza pe documentele suport intocmite de consilierii orientare privind cariera, de fapt o colectie de documente practice pe care fiecare beneficiar al acestui serviciu le primeste, atat pe suport de hartie, cat si in format electronic.

In urma lecturarii acestor documente si analizei pe marginea fiecaruia, fiecare beneficiar va fi capabil sa-si intocmeasca singur un CV, respectiv o scrisoare de intentie.

Chiar daca nu exista pe piata locuri de munca vacante pentru unele ocupatii, toti participantii asistati sunt instruiti cum sa-si completeze un CV, o scrisoare de intentie si cum sa se prezinte la un interviu de angajare, si fiecare persoana primeste pe hartie CV-ul propriu si scrisoarea de intentie completata. in cadrul sesiunilor de simulare a participarii la un interviu, se urmareste cresterea increderii in sine a participantilor si pregatirea acestora pentru a-si pune in evidenta calitatile in timpul participarii la un interviu de angajare.

Instruirile au un rol important pentru ca urmaresc imbunatatirea capacitatii proprii de a cauta si gasi un loc de munca, de a actiona si a avea initiative proprii.

Actiunile consilierilor orientare privind cariera urmaresc punerea in contact a persoanelor din grupul tinta cu angajatorii, prin medierea locurilor de munca vacante, prin prezentarea ofertei angajatorilor pentru someri, si a cerintelor acestora din punct de vedere al calificarilor, dar si ca atitudine fata de locul de munca.

Grupul tinta beneficiaza de mediere cu scopul corelarii ofertei cu cererea de pe piata muncii, inclusiv mediere electronica prin folosirea TIC. Permanent au loc preselectii in conformitate cu cerintele locurilor de munca oferite si in concordanta cu pregatirea, aptitudinile si experienta participantilor din grupul tinta si sunt intocmite planuri individuale de mediere.

Locurile de munca identificate in cele 9 localitati vor reprezenta o oportunitate pentru angajare daca vor fi respectati pasii logici ai activitatilor furnizate


Continutul acestui site nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala
a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
SAFIR - 2011